HTML

Havazódunk

Hogy követni, osztani, dicsérni, segíteni, vigasztalni tudjuk egymást - online. Üdvözlök mindenkit az új évezredben!

Friss topikok

Linkblog

havazódom

2009.11.25. 14:40 szarazpezsgo

Kedves kollégák,

épp nyakig vagyok a trutyiban, ezért az elkövetkező két-három napban nem nagyon hallotok felőlem. Előre is sorry.

Addig, hogy ne unatkozzatok, ide másolom Pintye László nyilatkozatát, amit a mai Újmédia hírlevélben olvasta. Rátok vonatkozik:

- Tanítasz a Sanoma Médiaakadémián. Milyennek találod a jövő újságíróit?

- Egyrészt naivak, másrészt azt látom, hogy talán fogékonyabbak az erre a pályára készülők az öt-tíz évvel ezelőtti generációhoz képest. Készek meghallani olyan információkat is, ami nem szűken véve az újságírás témaköréhez kapcsolódik, és nem csak stilisztikáról, szerkesztésről, egyéni hangvételről és alkalmazott művészetről szól. Aki esetleg gazdasági diplomával rendelkezik, annak eleve óriási előnye van, de a többiek is megértik, hogy miért fontos, hogy például a Médiaakadémián kiadói emberek, többek közt kereskedelmi igazgató, vagy akár én tartsak előadást, és újságírói szempontból viszonylag száraz dolgokról is beszéljünk. Érzik, hogy ennek jelentősége van, és a tekintetben, hogy mi az a környezet, amiben ők egy fontos, de nem egyedüli fogaskereket alkothatnak, befogadóbbak. Másrészt viszont az elhelyezkedési sanszokkal kapcsolatban van egyfajta naivitás. Erősen megjelenik a várakozásokban, hogy mindenkinek, aki ide bekerül, biztos, hogy azonnal valami komolyabb munkája lesz. Ez azonban nem reális. Annak ellenére sem, hogy Krisztáék tényleg a legjobb hallgatókat vették fel, valóban tehetséges embereket, akikről néhány előadás alatt, illetve egy-egy beszélgetés alapján hamar kiderül, hogy itt azért van kraft meg spiritusz.  De nem az a cél, hogy mindenki itt is maradjon, hanem hogy jó embereket képezzünk a piacnak. Nem tesz rosszat a piac egészének, működésének és szellemiségének, hogyha némi Sanoma-szemlélettel kezdenek el dolgozni az innen kikerülő hallgatók. Másrészt meg ugye a 20-30 emberből a legtehetségesebb ötnek, tíznek, tényleg van esélye, hogy a Sanomán belül talajt fogjon, karriert csináljon. Ilyen tehetségeseket ilyen számban valószínűleg nem tudnánk összeszedni őket egy hasonló kurzus nélkül. Azt gondolom, hogy mindkét tekintetben betölti a szerepét a Média Akadémia.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smidberski 2009.11.25. 16:03:44

Amennyire jóképű, legalább annyira korrekt. :-D
(Irulok-pirulok...Pintye Laciból is lehetne több...vagy legalább még egy a mi cégünknél! :-D)

judit

Vinca 2009.11.25. 17:11:15

Igen, Pintye nagyon jó "arc" :) Én 100%-ban bölcsészből vagyok mégis átjött az előadása nagy része. Mondjuk én pesszimistább vagyok mint ő.. szerintem az 5-10 helyett a reális szám kb. 3 lesz:(
süti beállítások módosítása