HTML

Havazódunk

Hogy követni, osztani, dicsérni, segíteni, vigasztalni tudjuk egymást - online. Üdvözlök mindenkit az új évezredben!

Friss topikok

Linkblog

Meló lehetőség 1 - hollywood magyar nők

2009.11.12. 21:52 szarazpezsgo

Sziasztok kollégák, :-)

a tegnap esti Jessica Borsiczky interjú nyomán az alábbi kéréseim lennének.

Akik este a helyszínen voltak, előnyben vannak, ennek ellenére nagyon szívesen veszem annak a munkáját is, aki nem volt ott. Egyetlen dolog: ha infó kell, ne tőlem, hanem Lisytől, Judittól vagy Dóritól szerezzétek meg.

 

Ja, a melót az végzi, akinek kedve van hozzá, semmi sem kötelező. Ezt többször már nem fogom leírni, szerintem mostanra átjött az üzenet... :-)


Nade a feladatok:

 

1. feladat: 1 db. hírt kérek a Hírvilágba. Amiről úgy érzed jó lenne, amit szívesen olvasnál, amihez adnád a nevet. 400 karakter szóközök nélkül.

2. feladat: 1 db. Hollywood hír, szintén a Hírvilágba. Itt a főszereplő Joseph Fiennes legyen. 400 karakter szóközök nélkül.

3. feladat: Hollywoodban dolgozó magyar nőket keresünk a kamera előtt és a kamera mögött (hogy miért? Kérdezzétek Lisyt, Dórit és Juditot). Aki "már megvan": Mariska Hargitay, Kathleen Gati, Jessica Borsiczky, Gábor Zsuzsa - szóval ők nem érnek.
Keressetek, kutassatok, nevet kérek, illetve egy mondatban elmondani, hogy ő mit csinál odakinn és mennyire sikeres (vagy sikertelen).

Határidő mindenre vasárnap kora este, a megoldásokat ide várom a kommentekbe, hajrá!

Gábor

P.S. Csempésszük bele mindként hírbe a sorozatot, ami az AXN-en látható. 
P.S. Remélem, jól éreztétek magatok ma este.

 

 

11 komment

Címkék: feladat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.11.13. 12:40:10

Szia Gábor!

Kell stipistoppolni a feladatot, vagy írjam meg, amelyik tetszik, és ha esetleg más is ugyanazt szeretné írni, akkor majd jól összeverekszünk? :D

Köszi! :)

haan-chee · http://www.wellnesscafe.hu/futoblog 2009.11.13. 12:45:55

Híres magyar származású Hollywood-i sztárok:

- Drew Berrymore - színésznő, gyermekszínészként kezdte, az ET-ben játszott főszerepet, később drog- és alkoholproblémákkal küzdött tinédzserként, majd "gyógyulása" után ismét visszakapaszkodott a csúcsra, nagy sikerű filmekben, főleg vígjátékokban szerepel.

- Goldie Hawn - és így lánya, Kate Hudson is: mindketten színésznők, nagy sikerű filmekben játszanak, mostanában inkább Kate van többször a reflektorfényben

Vinca 2009.11.13. 15:02:07

Joseph Fiennes apa lesz

A Szerelmes Shakespeare-ben világhírűvé vált Joseph Fiennes nemsokára apa lesz. A boldog kispapa kijelentette, legszebb hónapjaikat élik most át most feleségével. Persze egy Hollywood-i színész sosem tétlenkedik, ő is munkával tölti a babavárás heteit. Jelenleg gőzerővel dolgozik a Flash Forward – A jövő emlékei című sci-fi sorozatban, mely november 16-ától már nálunk is látható az AXN műsorán.

Vinca 2009.11.13. 15:06:24

Bocs, egy "most"-al kevesebb:

Joseph Fiennes apa lesz

A Szerelmes Shakespeare-ben világhírűvé vált Joseph Fiennes nemsokára apa lesz. A boldog kispapa kijelentette, legszebb hónapjaikat élik most át feleségével. Persze egy Hollywood-i színész sosem tétlenkedik, ő is munkával tölti a babavárás heteit. Jelenleg gőzerővel dolgozik a Flash Forward – A jövő emlékei című sci-fi sorozatban, mely november 16-ától már nálunk is látható az AXN műsorán.

melindus 2009.11.13. 23:30:08

Esetleg Rachel Weisz???
Édesapja George Weisz magyar feltaláló, akinek családja a náci üldöztetés elől menekült Angliába, ahol Rachel született és felnőtt. Színházi és televíziós szerepek után a filmvásznon is bizonyíthatott, elsőként a Láncreakcióban Keanu Reeves oldalán. 1999-ben szerepelt Szabó István A napfény íze c. mozijában. Nemzetközi sikert a Múmia c. film hozta meg számára, Az elszállt diplomata c. filmben nyújtott alakításáért 2006-ban Oscar és Golden Globe- díjat kapott. Darren Aronofsky amerika filmrendezővel él együtt 2002 óta, gyermekük, Henry Chance 3 éves.

Ez még nem a hír volt, csak feldobtam, hátha.
Ebbe kéne belefésülni az AXN-en futó sorozatot??? Háááááát....:-)

melindus 2009.11.15. 12:33:03

Találtam még eztazt, hátha. :-)

Gárdos Éva (1950-) Amerikában élő vágó, rendező, forgatókönyvíró.
Vágóként kezdte karrierjét Hollywoodban a ’80-as években(Maszk, Telihold alatt…). ’90-es évek: sokat dolgozott külföldön. A 2001-ben elkészült önéletrajzi ihletésű filmjének forgatókönyvét maga írta és a filmet is ő rendezte (Amerikai rapszódia-nagyrészt itthon forgatta). Magyar von.: A miniszter félrelép-vágó , Szabadság szerelem- vágó és forgatókönyvíró (Joe Eszterhas, Bereményi Géza és Divinyi Réka mellett).

Eggerth Márta (1912-) Egyesült Államokban élő magyar színésznő, filmszínésznő, szoprán énekesnő. A New York állambeli Rye-ban él.
Énekesnőként indult a karrierje Mo-on, majd színésznőként meghódította Európát és az USA-ban is sokat szerepelt. Jan Kiepuraval(világhírű lengyel tenorista) kötött házassága után kivándoroltak az Államokba. ’40-es évek eleje: New York-i Broadwayn népszerű musicalsztár. Hollywoodi filmes karrierje alig egy évig tartott(1942-1943). Többek közt Judy Garlanddal és Gene Kellyvel szerepelt együtt. A néni 97éves!!! de ma is aktív, fellépni jár. Leghíresebb magyar filmje: Csak egy kislány van a világon (1930). Mo-on 1939 óta nem járt.

szarazpezsgo 2009.11.15. 12:50:49

Sziasztok kollégák,

köszönöm a munkátokat, különösen Melindáét, ugyanis Goldie Hawn és Kate Hudson lehet, hogy távolról magyar, de ma már ezt nagyon nehéz rájuk sütni, ellentétben Gárdos Évával és Eggerth Mártával. Ráadásul szét vannak írva.

A két utóbbi hölggyel egyedül az a problémám, hogy már nagyon öregek, nem tudom, még mennyire dolgoznak. Mindenesetre egy retró-keretesbe mindenképp beférnek, a Gábor nővérekkel együtt. Ha aszerkesztőknek is tetszik az ötlet, akkor tőled fogom ezt kérni, Melinda.

Gábor

P.S.: Ha valaki talál még mostani, magyar nőt/lányt Hollywoodban, kamera előtt vagy mögött, pls. szóljon.

szarazpezsgo 2009.11.15. 12:55:55

Sziasztok kollégák,

nagyon szépen köszönöm Vincának a munkáját, pláne, hogy úgy oldotta meg, hogy ott sem volt az interjún. A hír egyébként jó, egyetlen dologba tudok belekötni (bele is kötök): Jelenleg gőzerővel dolgozik a Flash Forward – A jövő emlékei című sci-fi sorozatban, mely november 16-ától már nálunk is látható az AXN műsorán.

Ha megjelenés dec. 2, akkor ne írd, hogy már nov. 16-tól látható. Ezzel csak erősíted, hogy nem vagyunk frissek. Helyette írj csak annyit, hogy:
Jelenleg gőzerővel dolgozik a Flash Forward – A jövő emlékei című sci-fi sorozatban, amely nálunk is látható az AXN műsorán.

melindus 2009.11.15. 21:55:02

@szarazpezsgo:
Sajna fiatal sztárt most se találtam, sőt, ő már nem is él. :-( De a történet helyes. :-) Kicsit hosszú, bocs - a "romantikus" részeket így is kihagytam.

Hajmássy Ilona:

Élete számokban:
1910. (Budapest) - 1974.(Bethesda)
1920 - Hollandiába kerül nevelőszülőkhöz
1927 - diplomás varrónő lesz
1933 - Királyszínház tagja
1935 - Bécs, Staatsoper sztárja
1937 - Németh Mária szerepét játssza, a Josephine császárné operettben, Fővárosi Operettszínház
1937 szeptembere - Lona Massey művésznéven Hollywoodban filmezni kezd
1937-1974 közel negyven évig az USA-ban él
1940-1952 a hollywoodi aranykorszaka
1949 - "Mexikói vakáció" című filmjében, játszik a kezdő Marilyn Monroe is
1948-1952 a televíziózás hajnalán rengeteg TV sorozatban lép fel
1956 - tüntetést szervez a Fehér Ház elé, és petíciót ad át az amerikai kormánynak,
amely nagy sajtóvisszhangot kap, emiatt nem kap hazautazási engedélyt később.
1960 -as években visszavonultan él harmadik férjével Maryland állam, Bethesda városában
1974 - hosszantartó betegségét követő halála

És prózában :-) :
Hajmássy Ilona Ilona Massey néven 1937-től több mint egy évtizeden át a Metro-Goldwyn-Mayer, a United Artists és más vezető nagy filmvállalatok produkcióinak sztárja volt.
A magát mindig is kőrösinek valló művésznő ugyan tősgyökeres nagykőrösi családból származik, a napvilágot Budapesten látta meg.
Varrónőnek tanult, de görl akart lenni, így színdarabokban kezdett játszani. Hamar a bécsi Staatsoper színpadán találta magát, ahol egy sikeres beugrás után megnyílt az út a világot jelentős deszkák felé.
A nagykőrösi újság 1937. július 27-én számolt be arról, hogy Hajmássy Ilona nyaralásából visszatérve Budapestről elutazott az amerikai filmvárosba, Hollywoodba.
Elsősorban zenés filmek főszerepeit játszotta a filmmusical műfajának kibontakozása idején. Később krimik, kémtörténetek kedvelt hősnője. Pályája végén pedig az amerikai televízióban szerepelt.
Hajmássy Ilona mindjárt élvonalbeli produkciókban mutatkozott be, a Rosalie című filmben, amelyet a nagy veterán Van Dyke rendezett. A kollégiumi futballsztár és az inkognitóban lévő balkáni hercegnő kalandjairól szóló történetben Hajmássy kiváló partnerekkel játszott: a pályája csúcsán levő, behízelgő hangú Nelson Eddy-vel, a "géppuska lábú lány"-nak nevezett kiváló táncos színésznővel, Eleanor Powel-lel.
Hősnőnknek az igazi nagy sikert második filmje hozta meg, a zenével, dallal fűszerezett Balalajka. Az 1939-ben készült film hozzánk is eljutott.
Reinhold Schünzzel még két filmet forgatott Hajmássy, az Új bor-t (1941) és a Tavaszi felhők az égen-t (1944). Mindkét mű Franz Schubert életének szokványosan szomorkás feldolgozása. Az elsőben a művésznő férje, Alan Curtis játszotta a boldogtalan zeneköltőt. (Curtis Hajmássy 1941 és 1942 között volt Hajmássy férje.)
A negyvenes évek elejétől tűntek fel a kém-, sőt a rémfilmek Hajmássy Ilona pályáján. Nemzetközi hölgy 1941-ben készült. Különösen érdekes produkció az 1943-as Frankenstein találkozik a Farkasemberrel; ahol két ismert mozirém találkozik össze. Hajmássy Ilona egy másik, ugyancsak világhírű magyar színésszel, Lugosi Bélával, Drakula kongeniális alakítójával játszott együtt.
Több mint egy évtized az élvonalban Hollywoodban - nagy idő. Különösen zenés, énekes műfajban. Új nevek, új sztárok bukkannak fel. 1952-től már csak a televízióban szerepelt. 1954. november elejétől 1955. januárjáig játszották showműsorait.
Az 1956-os megmozdulások idején az USA-ban tüntetéseket szervezett a forradalom eszméje mellett. A Fehér Ház előtti megmozduláson petíciót adott át a kormány képviselőjének, Donald S. Dawson tábornoknak, akivel kezdetben nem volt felhőtlen a viszonya. Aztán még abban az évben férjhez ment hozzá s csak a halál választotta szét őket 1975-ben. Mivel Ilona hitet tett a forradalom mellett, ezután soha többé nem jöhetett haza, hiába kérvényezte.
Hajmássy Ilona férjével együtt Washington közelében, Bethesdában telepedett le. Ilona állandó kapcsolatot tartott a kint élő magyarokkal, fellépett vagy védnökséget vállalt különböző rendezvényeken.
1974. augusztus 20-án, Bethesdában hunyt el.

SomDóri 2009.11.16. 14:04:09

Sziasztok!

Találtam kamera mögött dolgozó híres magyart, ráadásul nő az illető.

Beatrix Aruna Pásztor, jelmeztervező. 1958 március 2-án született Budapesten. 1984 óta él az USA-ban. Olyan nagyszabású filmeknek volt a jelmeztervezője, mint a Good Will Hunting, Az Amerikai rapszódia, Elemi ösztön 2 és még sorolhatnám. Az Andy Vajna nevével fémjelzett Szabadság, szerelem című film jelmezei is az ő munkái.

Remélem használható
süti beállítások módosítása